Webinar over het lerarentekort en de arbeidsverhoudingen in het onderwijs

Webinar over het lerarentekort en de arbeidsverhoudingen in het onderwijs

 

Datum: vrijdag 24 maart 2023, 9.30-10.45 uur

Geachte leden,

De NVA organiseert het komend voorjaar zeker drie bijeenkomsten. We starten op vrijdagochtend 24 maart met een webinar over het lerarentekort. De volgende bijeenkomsten is op vrijdag 21 april over de arbeidstijden. Voor de bijeenkomst over het  cao-seizoen volgt de datum nog.

Achtergrond van het webinar: het lerarenbeleid in Nederland ligt onder een vergrootglas. Er staan, ondanks alle goede bedoelingen, te weinig leraren voor de klas in het basis-, het voorgezet- en beroepsonderwijs. Ook de kwaliteit van het onderwijs laat op punten te wensen over. De scholen met de grootste leerachterstanden hebben de grootste problemen in de personeelsvoorziening. Een zeer groot probleem!

En dit terwijl tien jaar geleden ‘De route naar geweldig onderwijs’ en de lerarenagenda werden geïnitieerd. In totaal werden zeven prioriteiten gesteld, waarvan sommige zijn gerealiseerd, maar andere niet uit de verf zijn gekomen. Denk aan het lerarenregister of de vereenvoudiging  van de bevoegdheden. Tegelijkertijd kwam het onderwijs bestuurlijk gezien in de greep van ‘PO in Actie’, met als opbrengst dat de lonen in het primair en voortgezet onderwijs op een lijn zijn gebracht en er meer aandacht kwam voor de werkdruk van leraren.

Hierover hebben we het boek ‘Onderwijs aan het werk’ geschreven, dat te downloaden is op:

https://www.caop.nl/leerstoelen/leerstoel-onderwijsarbeidsmarkt/onderwijs-aan-het-werk/

 

Als u zich opgeeft bij yvonnesiemons@basisenbeleid.nl kunt u meedoen aan de bespreking over dit thema. Dit is het programma van het webinar:

9.30 uur          Welkom

9.40 uur          Inleiding Ruud van der Aa, Marc van der Meer en Robin Wisse

10.10 uur        Start plenaire discussie

10.40 uur        Afsluiting en planning voor 2023

 

We verheugen ons op een plezierige uitwisseling.
Met vriendelijke groeten, namens het bestuur,

Marc van der Meer

Voorzitter van de NvA.

Details
Datum: 
vrijdag, 24 maart, 2023 - 09:30 tot 10:45
BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer54.81 KB