NVA-webinar 25/3: NVA webinar ‘Een generatiekloof in de waardering van werk en duurzaamheid?'

NVA webinar ‘Een generatiekloof in de waardering van werk en duurzaamheid?’

Plaats: Online - MS Teams Webinar

Datum: 25 maart 2022, 9:30 – 11:00 uur

De waarden van een duurzame economische ontwikkeling enerzijds en van werkzekerheid en inkomen anderzijds lijken op gespannen voet met elkaar te staan. Vaak wordt gesteld dat er sprake is van een generatiekloof: jongere generaties hechten meer waarde aan duurzaamheid, oudere generaties meer aan werk en inkomen. Dat zou kunnen leiden tot spanningen tussen (oudere) vakbondsleden en (jongere) niet-leden. Verschillen deze waarden inderdaad tussen jongere en oudere generaties? Wat zijn de consequenties daarvan voor de opstelling van de vakbeweging?

Paul de Beer, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam en leider van het onderzoeksproject ‘Waarde van werk’ beantwoordt deze vraag aan de hand van uitkomsten van de Waarde van Werk Monitor 2021. Het belooft dus een interessante bijeenkomst te worden.

Het webinar is online. Als je je per mail opgeeft bij Yvonne Siemons (yvonnesiemons@basisenbeleid.nl), krijg je enkele dagen voor het webinar een link teruggestuurd waarmee je kunt deelnemen aan de discussie.

Tot de 25e!

Het NVA-bestuur

Details
Datum: 
vrijdag, 25 maart, 2022 - 09:30
Adres: 
Teams
BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer NVA-webinar 25 maart 202292.27 KB